• prijs: €6 (excl. {€4 verzendingskosten)
  • bestellen: info@budakortrijk.be

Kortrijk Congé editie 2014 was in meerdere opzichten een bijzonder festival. Met een stad in staat van uitzondering werd in een gemeenschapsexperiment concreet geoefend in 25 uren delen met velen. Op basis van een open call werd rond 10 pilootprojecten een tijdelijke gemeenschap gebouwd voor Burgers die de touwtjes van het festival mee in handen kregen.

Canvas draaide er de bijzondere documentaire ‘Atelier de stad Kortrijk’ over, artiesten ontwikkelden projecten als vingeroefeningen voor een betere wereld, deskundigen gaven lezingen als voorbeschouwing, professoren en cultuurwetenschappers reflecteerden over het experiment en 700 deelnemers/Burgers ‘maakten de stad mee’.

In Briljant Half Werk worden een aantal van die lezingen en reflecties gebundeld en aangevuld met een selectie van ervaringsverslagen (van participanten, deelnemende kunstenaars, van mensen als u en ik), een collage van foto’s, de schets van de DIY-meubelen die boijeot.renauld.turon voor Kortrijk Congé bouwden, een overzicht van (en inzicht in) de verrassende mix van organisaties en instellingen die deze editie ‘mee gevoed hebben’ en een bundeling van interessante links naar fotoreportages, radioverslagen, videobeelden en nieuwsitems rond een stad in staat van uitzondering. Kortrom: een kritisch, maar verhelderend hebbeding over Kortrijk Congé 2014.

 

Te koop voor 6€ bij kunstencentrum BUDA, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk. Verzendingskosten: 4€ binnen België. Bestellen bij info@budakortrijk.be