CN 2018, 3u50
Regie: Bo Hu
Mandarijns gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Drama
  • Met: Yu Zhang Yuchang Peng Wang Yu Wen Congxi Li Xiang Rong Dong Guo Jing Zhenghui Ling Xiaolong Zhang Manzi Zhuyan e.a.

In de Noord-Chinese stand Manzouhli geloven ze dat er een olifant bestaat die gewoon neerzit en de wereld negeert. Die stad wordt een obsessie voor een aantal mensen; een verlangen om te ontsnappen aan de neerwaartse spiraal waarin ze zich bevinden.

Ook voor schooljongen Bu. Hij slaat op de vlucht nadat hij pestkop Shuai een trap afduwde. Bu’s klasgenoot Ling is gevallen voor de charmes van haar leraar en liep weg van haar moeder. Shuai’s oudere broer Cheng voelt zich verantwoordelijk voor de zelfmoord van een vriend. Meneer Wang is een opgewekte gepensioneerde die absoluut niet naar het rusthuis wil.

De trein vertrekt naar Manzhouli. Vier mensen, vier dagen. Op weg naar een olifant die de wereld negeert.

An Elephant Sitting Still wordt het eeuwige debuut van Hu Bo, die uit het leven stapte net voor zijn eigen première. Symbolisch voor dit menselijke portret in een egoïstische maatschappij en het Chinese leven. Een opmerkelijke primeur die verwant is met het werk van Kieslowski & Bela Tarr, maar ook met David Foster Wallace’s The Pale king en Chantal Akermans’ No Home Movie.

i.k.v. Please Release Me
i.s.m. KASKcinema, Cinema Zed, Cinema Zuid, The Roxy Theatre en Knack Focus

Speeldata

* Dit is de laatste voorstelling voor deze film. De film zal niet meer verlengd worden.