• 30min

Een elektronisch concert van componist Maria W Horn, choreografe Stina Nyberg en de frequentietransformator Tesla coil. Het concert is een onderdeel van een langdurige obsessie voor Nikola Tesla en rondreizende elektriciteitsshows in de vroege jaren 1900. Als er te weinig aandacht is voor elektriciteit dan zal Alternating Current daar verandering in brengen! 

Reserveren kan hier 

SPECTROPHILIA 

In kader van zijn lopende project, heeft Andros Zins-Browne Diederik Peeters en Stina Nyberg samen uitgenodigd voor een blind date. Terwijl Diederiks project Apparitions en Stina's Thunderstruck ogenschijnlijk weinig gelijkenis vertonen, leek hun onderliggende interesse in de late 19e/begin 20ste eeuw als een tijd waarin wetenschap en magie nauwer met elkaar verweven waren, en waar geloof en technologie op een meer symbiotische wijze met elkaar verbonden waren dan vandaag, duidelijk onder een gemeenschappelijke noemer te vallen. Na verschillende bijeenkomsten waarin deze gedeelde interesses werden besproken en de gesprekken onvermijdelijk voerden naar het occulte, elektriciteit als een expressie van spiritualiteit, en stemmen uit het dodenrijk - besloten de kunstenaars samen drie unieke evenementen voor te stellen. Twee zijtakken die hun fascinatie verkennen voor formats waarin geen van beide kunstenaars zich ooit al heeft gewaagd – een concert 
(Stina) en een dansvoorstelling (Diederik) – én een samenwerking rond poppentheater en (erotische) spookverhalen, met begeleiding van Theremin-speler Beatrijs De Klerck.