IT 2016, 1u58
Regie: Jonas Carpignano
Italiaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
  • Met: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato
  • Doc.

De 14-jarige Pio Amato groeit op in de Zuid-Italiaanse zigeunerfavela Ciambra. Hij is ongeduldig om een echte man te worden, maar vindt het anderzijds ook spijtig om zijn onschuldige kindertijd achter zich te moeten laten. A Ciambra is een eigenzinnige en rijkgeschakeerde schets van de zigeunergemeenschap in Zuid-Italië.

Martin Scorsese was onder de indruk van de gelijknamige kortfilm van regisseur Jonas Carpignano die aan A Ciambra vooraf ging. Hij kwam als producent aan boord en was de regisseur zijn ‘spirituele gids’. Of de hand van de Amerikaanse meester echt voelbaar is, moet je zelf ontdekken.

Blokkeer elke derde dinsdag van de komende maanden alvast in je agenda, want dan staat Film Fest Gent bij ons voor de deur met een avant-première van markante filmmakers van deze tijd. Een ding is zeker: het gevarieerde aanbod weerspiegelt het brede spectrum van kwaliteitscinema, met zowel werk van gevestigde waarden als van aanstormend talent.

De vertoning wordt voorafgegaan door een video introductie waarin Patrick Duynslaegher, artistiek directeur FFGent, dieper ingaat op wat de film nu zo interessant maakt. Op de website van Film Fest Gent vind je meer achtergrondinformatie over de film in kwestie: www.filmfestival.be/ontour