D 2016, 1u43
Regie: Anne Zohra Berrached
Duits gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
  • Met: Julia Jentsch, Bjarne Mädel e.a.

Astrid en Lucas vormen een gelukkig en succesvol paar. Zij is een bekende cabaretière en hij haar manager. Ze hebben een dochter van negen en Astrid is in verwachting van hun tweede kind. Het leven lacht hen toe, tot ze te horen krijgen dat hun ongeboren baby het syndroom van Down heeft. Terwijl hun wereld instort, moeten ze vóór 24 weken zwangerschap beslissen of ze kiezen voor een abortus of niet, dit laatste met onzekere gevolgen. Hoewel ze gewend zijn alles samen te doen, beseft Astrid dat alleen zij deze moeilijke beslissing kan nemen.

24 Wochen van regisseuse Anne Zohra Berrached is een emotionele reis waar verdriet, twijfel, schuldgevoel en woede elkaar afwisselen. 24 Wochen spreekt zich niet uit vóór of tegen abortus. De film toont de persoonlijke en ethische dilemma's waarmee het koppel, apart en tezamen, worstelt. Bijzonder aan de film is ook dat dokters, verplegers en kraamverzorgsters die Astrid ontmoet, allen zichzelf spelen; veel dialogen werden overgenomen uit reële, intensieve interviews met een bijna-ouderpaar. 24 Wochen maakt niets mooier of troostrijker dan het is.

Met nagesprek met 2 ervaringsdeskundigen.

In samenwerking met Vormingplus, Fara vzw, WIT.H, Vives - Expertisecentrum Sociale Innovatie en Het Pakt, in het kader van Bloedtest.