Thiago Granato (BR)

De Brazilaanse choreograaf-performern Thiago Granato leeft, werkt en presenteert tussen Brazilië en Europa. Naast eigen creaties, werkte hij eerder ook samen met o.a. Simone Mello, Mathilde Monnier, Cecilia Bengolea en Jefta Van Dinther. Hij was o.a. the zien in As It Empties Out, de laatste creatie van Jefta tijdens Next festival ’14 in Budascoop. Hij nam deel aan Xavier Le Roy’s opleidingsproject Ex.e.r.c.e 8 en gaf dansworkshops voor diverse gezelschappen en opleidingen.

Thiago Granato (BR): Treasured in the dark

Hij komt voor het eerst aan een eigen project werken bij BUDA; Treasured in the dark is een solo gebaseerd op een denkbeeldig ‘choreoversatie’ tussen de overleden choreografen Lennie Dale (1934 – 1994) en Tatsumi Hijikata (1928 – 1986) die uitgesproken wordt in het lichaam van Thiago Granato (1979 - …).  

Lennie was een Noord-Amerikaanse zanger, danser en choreograaf toonaangevend in de Braziliaanse travestiescene. Tatsumi was de Japanse danser, choreograaf en acteur die (mede) de Butoh Dans oprichtte.

Treasured in the dark maakt deel uit Choreoversations, een reeks solo’s gebaseerd op choreografische conversaties tussen verschillende choreografen (dood, levend en  nog niet geboren) die het lichaam van Thiago gebruiken als communicatiemedium…

www.thiagogranato.com

In residentie: