Alma Söderberg (SE)

De Zweedse Alma Söderberg (°’83) volgde als kind klassiek ballet, tapdanste in haar slaapkamer, trok op haar 16de naar Spanje om flamenco te studeren maar zocht na een jaar nieuwe einders in o.a. Stockholm, Parijs, Madrid en ten slotte Amsterdam. Op haar 8ste besloot ze choreograaf te worden, maar studeerde pas 20 jaar later af aan het SNDO met de memorabele solo Cosas. Daarna maakte ze o.a. A Talk met Jolika Sudermann en richtte ze mee het muziek en performance-collectief John The Houseband op, dat in 2013 al in BUDA werkte en er verse composities lieten horen tijdens Buda Vista #3. In de net voorbije Buda Vista #7 / We Love Radio gaf ze met Hendrik Willekens nog een concert.

In de meeste van haar projecten staan muziek, ritme en zingen centraal. Alma ontwikkelde een  bijzondere manier van werken; vaak vertrekt ze van collages van woorden, beelden, zinnen, letters of ruimte tussen artikels die ze uit de kranten knipt. Die collages deelt ze met het publiek, aangevuld met commentaren van anderen of haarzelf over haar werk.

Alma Söderberg (SE): Nadita

In maart werkte ze bij kunstencentrum BUDA aan een nieuwe solo: Nadita. Dat is Spaans voor ‘klein niets’. Veel meer valt daar, aldus Alma, momenteel (of in de toekomst) niet over te vertellen. Ze werkt achtereenvolgens bij BUDA Kortrijk, Stuk Leuven, Pianofabriek Brussel en MDT Stockholm.

In residentie:

Eerdere residenties

Alma Söderberg (SE): Deepetude 18.09.2017 - 30.09.2017 Budatoren