Diverse 2016, 0u50
Regie: Jeroen Jaspaert, Julia Ocker, Dmitry Vysotskiy, Pascale Hecquet, Aline Quertain, Sylwia Szkiladz
Geen dialogen

Geschikt voor 2e en 3e KO - Enkel na reservatie via scholen@budakortrijk.be -- Bekijk het volledige scholenaanbod via de digitale brochure.

Mannetje Tak woont in een boom met zijn takkengezin. Zijn vrouw, hijzelf en hun drie twijgjes, ze passen er allemaal in! Tijdens zijn ochtendwandeling wordt Mannetje Tak door een speelse hond meegenomen, steeds verder weg van zijn boom. Zal hij nog voor Kerstmis terug bij zijn gezinnetje geraken?
De film wordt voorafgegaan door vier andere korte animatiefilms:
 

Pik Pik Pik - Dmitry Vysotskiy / 4 min / zonder dialogen

In het bos staat een boom waarin zowel de mieren als de kleurige specht wonen. De specht probeert de marcherende mieren weg te pikken maar ze zijn hem te slim af. Op een dag komt er een houthakker hun boom omhakken...

De piepkleine Vos - Aline Quertain en Sylwia Szkiladz / 8 min / zonder dialogen

In het midden van een weelderige moestuin ontmoet een piepkleine vos een meisje dat planten reusachtig kan doen groeien. Samen ontdekken ze dat ze ook andere dingen kunnen laten groeien.

De Wet van de Jungle - Pascale Hecquet / 6 min / zonder dialogen

Een klein aapje dat alle moetie van de wereld heeft gedaan om een gigantische banaan te plukken, moet die banaan meteen afgeven aan een grotere aap. Volgens de wet van de jungle krijgt de sterkste immers altijd wat hij wil. Het kleine aapje bedenkt een sluw plan, want wie niet sterk is, moet slim zijn!

Zebra - Julia Ocker / 3 min / zonder dialogen

Op een dag botst een zebra tegen een boom: een leerrijke gebeurtenis.