US 2016, 2u08
Regie: Damien Chazelle
Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Emma Stone en Ryan Gosling gaan helemaal op in dit liefdesverhaal van een serveerster en een jazzmuzikant. Ze dansen vrolijk door een kleurrijk decor, zingen uit volle borst en slaan elkaar met spitse oneliners om de oren. Tot je die brede glimlach niet meer kunt onderdrukken. 

 

Ze struikelden over elkaar, de filmcritici in Venetië, om La La Landzo snel mogelijk onder zo veel mogelijk superlatieven te bedelven. Van "de meest stoutmoedige 'big screen'-musical in jaren" (Variety) over "vintage materiaal in een verbluffend nieuw jasje" (The Hollywood Reporter) tot "een vitamine D-boost van zonneschijn" (in een vijfsterrenrecensie van The Guardian). Eén dag op het Filmfestival van Venetië, dat door La La Land werd geopend, en de verzamelde pers had de nieuwste prent van Damien Chazelle al uitgeroepen tot film van het jaar, zo niet van het decennium.
Uit: 'La La Land: het mooie liedje duurt wél lang - Het eindeloze succesverhaal van La La Land' in De Morgen

 

Winnaar van 7 Golden Globes (waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice) en 6 Oscars (waaronder Beste Regisseur, Beste Actrice en Beste Filmmuziek).